Koor en dirigent
Repertoire
Repetitie


Koorinformatie

Koor

Cantiamo is een klein Amersfoorts koor dat zich met name richt op kamerkoormuziek. Zo´n twintig leden zingen iedere woensdagavond met veel plezier en toewijding een wisselend repertoire van diverse componisten.

We willen door een heldere, transparante koorklank de gezongen teksten goed tot hun recht laten komen. Cantiamo streeft ernaar jaarlijks  een groot concert met orkestbegeleiding en een klein concert a capella of met piano/orgelbegeleiding te geven. Zo kunnen we grote koorwerken afwisselen met intieme programma's.

Cantiamo is ook een gezellig koor! Het is bij ons traditie om het zangseizoen na de zomervakantie feestelijk te openen en aan het einde van het seizoen ook het zangjaar feestelijk af te sluiten. En natuurlijk drinken we regelmatig een glas met elkaar tijdens een gezellige borrel. Daarnaast is er altijd aandacht voor lief en leed.

Dirigent

Maria den Hertog is sinds januari 2019
dirigente van Cantiamo. In 1989
studeerde zij af aan het Haags
Koninklijk Conservatorium waar zij
solozang studeerde bij Meinard Kraak.

In dat jaar werd haar eerste kind geboren en stonden de eerste jaren als zangeres behoorlijk onder druk door de komst van drie kinderen; heel blij dat zij er zijn.

Veel heeft zij gezongen als soliste, maar later ook een aantal jaren in het Groot Omroep Koor, een professioneel koor in Hilversum, onder andere o.l.v. Peter Dijkstra en Jaap van Zweden. Momenteel zingt zij in meerdere Bachcantateprojecten, in allerlei koorprojecten, de Mattheuspassion en werkt zij mee aan oude muziekopnames, zoals Downlands liederen.

Omdat zij al langer dirigeerde, groeide de behoefte om zich daarin te scholen en heeft met goed gevolg de applicatiecursus koordirectie gevolgd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht; daarvoor heeft zij tweemaal de Kurt Thomascursus gedaan. Tweemaal heeft zij het Weinachtsoratorium mogen dirigeren, alsmede vele andere oratoria en kleinere werken. 

De combinatie van een kerkkoor en een profaan koor brachten haar veel soorten muziek en stijlen; van prachtige kerkmuziek van Palestrina tot Franse minneliederen, Ruissische vespers en Engelse madrigalen. 

Wij gaan samen enorm genieten van het toewerken naar een afwisselend concert dit jaar.

Bert
©2020 Cantiamo Amersfoort. Alle rechten voorbehouden.|Contact|Boekingen & tickets|Tel: 033 4755368